Zoek

G. Steinberg piano’s en vleugels zijn bij Bol in ruime mate vertegenwoordigd. Een G Steinberg piano kopen doet u bij de grootste pianowinkel van Europa met het meeste assortiment. 

Meer weten?

Brochure aanvragen

Dit merk stamt oorspronkelijk sinds 1908 uit Berlijn. Na een korte overnameperiode door de Engelse Bentley Piano Company van 1984 tot 1992 werd het merk nogmaals overgenomen door Whelpdale , Maxwell&Codd Ltd. van 1993 tot 1998 om uiteindelijk in 2003 overgenomen te worden door Music Brothers International BV. in Veenendaal. Sinds die tijd wordt G. Steinberg als separate lijn gebouwd in de Perzina fabriek te Yantai in China.
De gebruikte onderdelen komen, net als bij Perzina, uit Europa waardoor het merk zich respectabel manifesteert aan de top van de beginnersklasse. Er worden 5 types (hoogtes) piano’s gebouwd en 4 types (lengtes) vleugels.

G. Steinberg instrumenten kenmerken zich door hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en prachtige designs. De fijne aanslag en de prachtige warme klanken zorgen voor een zeer plezierige speelervaring, waarmee u de geheimen van de rijke pianoliteratuur op eigen wijze kunt ontdekken.

Gerhard Steinberg begon in 1908 als pianofabriek in Berlijn. In die tijd telde de stad meer dan 250 pianofabrieken. Weinige overleefden, Gerhard Steinberg wel. In 1965 kwam het bedrijf in Engelse handen en bloeide op onder beheer van George Rogers & Sons. Later werd dit de Bentley piano Britisch Piano Manufacturer Corporation. Tegenwoordig is Gerhard Steinberg een tweede lijn van instrumenten die in de Gebr. Perzina fabriek wordt vervaardigd.

Instrumenten

Gerhard Steinberg staat voor authentieke piano's en vleugels met een eigentijdse uitstraling. Deze instrumenten worden grotendeels op een traditionele en ambachtelijke wijze gebouwd met hoogwaardige materialen als een Europese spruce zangbodem en een Duits stemblok (deliquit) en Röslau besnaring. Kortom een instrument met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

 

Technische specificaties

De zangbodem versterkt, kleurt en verlengt de klank die door de snaren wordt geproduceerd. Voor een langdurende klank is de zangbodem van vitaal belang. De zangbodem van G Steinberg, gemaakt van Sitka sparrenhout, geeft een optimale klank, scheurt niet en is niet vatbaar voor centrale verwarming en klimatologische omstandigheden. De snaren zijn gemaakt van de beste kwaliteit 'Röslau’. Het stemblok dat de nikkelen stempennen omvat, is gemaakt van 28 lagen hout om scheuren te voorkomen en het instrument op stemming te houden. Het klavier heeft 7 ¼ octaven (88 toetsen). Het mechaniek heeft een directe aanslag en repeteert snel. De pedalen zijn van massief koper; een derde pedaal (moderator) zorgt voor minder volume. Een met zorg gekozen instrument verschaft levenslang plezier.