Zoek

Bij Bol vindt u de allernieuwste vleugels van Estonia, de L168 en L190. Daarnaast vindt u ook occasion Estonia instrumenten. Een Estonia piano huren onder perfecte omstandigheden doet u bij Bol piano's en vleugels!

Meer weten?

Brochure aanvragen

Het vervaardigen van piano’s begon in Estland al aan het eind van de 18e eeuw. Begin 20e eeuw waren er maar liefst 20 bouwers van piano’s en de meest opvallende was de fabrikant Ernst Hiis wiens handgebouwde piano het prototype vormde voor de Estonia piano.

De instrumenten hebben diverse onderscheidingen ontvangen voor de voortreffelijke techniek en waren prominent vertegenwoordigd op de talrijke concertpodia van het oosten. Er zijn meer dan 7500 concertinstrumenten vervaardigd en pianisten als Sviatoslav Richter, Dmitry Shostakovitsch, Emil Gilels en Claudio Aurrau hebben op deze fantastische instrumenten uitgevoerd.

Sinds Estland haar onafhankelijkheid in 1991 heeft teruggekregen heeft de huidige eigenaar Indrek Laul, Estonia teruggebracht naar het hoge niveau van weleer.

Sinds 2001 heeft Dr. Laul’s familie bestaande uit de pianiste Reet Laul en dirigent Venno Laul, de Estonia vleugels naar een niveau gebracht waarbij uitstraling en duurzaamheid de wens van elke eigenaar/pianist vervult. De toon, aanslag en controle zijn ongeëvenaard.

 

Onze Estonia piano's en vleugels

Estonia L-168
Estonia L-168

€ 27.900,00