Zoek

Sinds 1853 betovert de Bechstein-klank zowel spelers als toehoorders. De Bechstein – vertolker van muzikale boodschappen.

Meer weten?

Brochure aanvragen

Historie

Sinds 1853 betovert de Bechstein-klank zowel spelers als toehoorders. Grote musici – van Liszt tot Lutoslawski, van Brahms tot Penderecki,van Leonard Bernstein tot Cecil Taylor – hebben altijd al op een Bechstein vertrouwd als medium voor hun muzikale boodschap. Concertprogramma’s en opdrachten van de “Goldenen Bücher” tonen de hechte samenspraak van de kunstenaars met hun ‘Bechstein’ aan. De Bechstein – vertolker van muzikale boodschappen.

De grote kunst: musici een betrouwbaar en waardevol ‘gereedschap’ voor hun muziek, hun interpretatie en hun klankvoorstelling te geven, dat was en is het principe van Bechstein. Vleugels en piano’s van de hoogste categorie te vervaardigen, waaraan ook de grootste kunstenaars zich thuis voelen – dat is en blijft de motivatie van Bechstein, van een onvermoeibaar streven naar perfectie. Het is voor een Bechstein een grote eer om door de belangrijkste musici van onze tijd tot klinken te worden gebracht, een hoog en verheven doelstelling in dienst van de muziek op de podia de mensen geluk te bezorgen.

 

Bechstein vleugels hebben een geluid, waar ik altijd van heb gedroomd.

Michel Dalberto
 

Usu timeam invenire moderatius cu, cum tale harum alterum ne, an pro senserit euripidis efficiendi.

Duo ne laudem essent feugait

Instrument

Naast het handwerk is een deel van de productie volgens de meest moderne technieken geautomatiseerd. De hierdoor ontstane tijdwinst wordt gebruikt voor het individueel afwerken van ieder afzonderlijk instrument. Juist als het om het mechaniek en de toonvorming gaat, werk dat alleen door specialisten kan worden uitgevoerd, is Bechstein een echt ambachtelijk bedrijf. Elk instrument heeft dezelfde intensieve behandeling en dat is duidelijk hoorbaar. Bechstein gebruikt vele natuurlijke materialen. Door de hoge kwaliteitseisen wordt het materiaal op deugdelijkheid getest en geselecteerd. Er wordt niets aan het toeval over gelaten, of het nu gaat om de elasticiteit van het vilt, de soepelheid van het leer of de nerf van het fineer. Ecologische maatstaven spelen ook een rol. Vooral voor de hamerkoppen, die heel belangrijk voor de toonvorming zijn, gelden strenge maatstaven.

 

C. Bechstein piano of vleugel kopen?

Bij Bol piano's en vleugels vindt u het complete assortiment C. Bechstein piano's en vleugels. Bol piano's en vleugels is dé winkel om uw C. Bechstein piano of veluegl te kopen, wij zijn exclusief importeur van C. Bechstein instrumenten.