Zoek

Kemble OXF11

€ 3.990
€ 3.990,00

Huren v.a. € 80,00 per maand
Ik wil huren
Ook buiten openingstijden bent u welkom

Verkrijgbaar bij onderstaande vestigingen
Daarom Bol Piano’s
(alleen geldig bij akoestische piano's en vleugels)
  • Gratis levering
  • 5 jaar garantie
  • Inruil garantie
  • Gratis stembeurt
  • Gratis zitbank

Informatie en specificaties

Hoogte (cm) 110
Merk Diversen Merken
Kleur Zwart hoogglans

Kemble-piano's staan bekend om hun warme en intieme geluidskwaliteiten. Deze jonge occasion doet volledig recht aan deze reputatie. Het Yamaha mechaniek zorgt voor een heerlijk lichte en controleerbare aanslag.

Kemble Pianos werd in 1911 opgericht door Michael Kemble in Stoke Newington, Noord-Londen, dat destijds het centrum van de Britse pianoproductie was .
Michael Kemble's zoon, Robert, nam het bedrijf in de jaren ‘50 over en verhuisde het naar een ultramoderne fabriek in Bletchley, vlakbij de nieuwe stad Milton Keynes. De omzet groeide vervolgens snel en het bedrijf moest de productie uitbreiden.
In 1968 ging de familie Kemble een joint venture aan met het Japanse Yamaha en in de daaropvolgende jaren richtten de gezamenlijke partners Yamaha-Kemble Music (UK) Ltd. op.
In 1985 begon Kemble en Co. met het maken van een reeks akoestische piano's voor Yamaha, die op de Britse markt werden verkocht en twee jaar later koos Yamaha ervoor, dat Kemble haar Europese productiepartner werd.
Oprichter Michael's kleinzoon, Brian Kemble, werd in 1986 benoemd tot Managing Director.
Kemble en Co. werd in 1992 erkend door de toekenning van ‘The Queen's Award for Export Achievement’ en was daarmee het enige Britse pianobedrijf dat ooit deze onderscheiding ontving.

In 2009 werkte Kemble samen met de Oostenrijkse pianofabrikant Bösendorfer en bracht het Chopin-model met speciale editie uit ter viering van het 200-jarig jubileum van de geboorte van Chopin. Ook werd de productie van Kemble-piano’s definitief verplaatst naar Yamaha in Japan.
2011 - Kemble viert haar 100 jarig bestaan.