G Steinberg

Brochure aanvragen
Ontvang vrijblijvend onze brochure

Brochure aanvragen

Historie G Steinberg piano's en vleugels

Gerhard Steinberg begon in 1908 als pianofabriek in Berlijn. In die tijd telde de stad meer dan 250 pianofabrieken. Weinige overleefden, Gerhard Steinberg wel. In 1965 kwam het bedrijf in Engelse handen en bloeide op onder beheer van George Rogers & Sons. Later werd dit de Bentley piano Coorperation. Tegenwoordig is Gerhard Steinberg een tweede lijn van instrumenten die in de Gebr. Perzina fabriek wordt vervaardigd.

Instrumenten

Gerhard Steinberg staat voor authentieke piano's en vleugels met een eigentijdse uitstraling. Deze  instrumenten worden grotendeels op een traditionele en ambachtelijke wijze gebouwd met hoogwaardige materialen als een Europese sitka spruce zangbodem en een Duits stemblok en Röslau besnaring. Kortom een instrument met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. 

           

G Steinberg piano kopen

G Steinberg piano’s en vleugels zijn bij Bol in ruime mate vertegenwoordigd. Een G Steinberg piano kopen doet u bij de grootste pianowinkel van Europa met het meeste assortiment. 

GS-111 Nicosia   GS-115 Slate   GS-119 Splendit
     

Technische specificaties

De zangbodem versterkt, kleurt en verlengt de klank die door de snaren wordt geproduceerd. Voor een langdurende klank is de zangbodem van vitaal belang. De zangbodem van G Steinberg, gemaakt van Sitka sparrenhout, geeft een optimale klank, scheurt niet en is niet vatbaar voor centrale verwarming en klimatologische omstandigheden. De snaren zijn gemaakt van de beste kwaliteit 'Röslau’. Het stemblok dat de nikkelen stempennen omvat, is gemaakt van 28 lagen hout om scheuren te voorkomen en het instrument op stemming te houden. Het klavier heeft 7 ¼ octaven (88 toetsen). Het mechaniek heeft een directe aanslag en repeteert snel. De pedalen zijn van massief koper; een derde pedaal (moderator) zorgt voor minder volume. Een met zorg gekozen instrument verschaft levenslang plezier.


GS 123 Performance   GS 126 Sienna
                

 

 

G Steinberg vleugel kopen

Gerh. Steinberg instrumenten kenmerken zich door hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en prachtige designs. De fijne aanslag en de prachtige warme klanken zorgen voor en zeer plezierige speelervaring, waarmee u de geheimen van de rijke pianoliteratuur op eigen wijze kunt ontdekken.

 GS 152 Sovereign    GS 160 Stockholm   GS-175 Schwerin