Perzina

Brochure aanvragen
Ontvang vrijblijvend onze brochure

Brochure aanvragen

Perzina review, Larry Fine!

(Lees hier de onafhankelijk recensie over Perzina piano’s in het toonaangevende blad Piano Buyer)

 Het Duitse fabrikaat Perzina bestaat sinds 1871 en wordt nog steeds handmatig gebouwd in onze eigen fabriek in China. U mag de bouwwijze vergelijken met Bösendorfer en Steinway & Sons. 


Instrument

Perzina is gegarandeerde kwaliteit bij uitstek. Voorzien van het ESQ kenmerk, wat inhoudt dat 90% van de materialen afkomstig is uit Duitsland en andere Europese landen zoals Engeland, Frankrijk en Oostenrijk. Onder supervisie van Bol groeide Perzina uit tot een product dat zich meet met de grote merken in klank en kwaliteit. De piano’s hebben een zwevende convex zangbodem en kam van Fichte (exclusief, gepatenteerd door Bol cs). ‘Perzina beschikt over een uniek eigen mechaniek dat met de modernste technieken wordt vervaardigd met hoogwaardige natuurlijke materialen. Er wordt geen gebruik gemaakt van kunststof onderdelen zoals u deze aantreft in Japanse piano’s. De Duitse hamerkoppen zijn van Abel of Renner. (afhankelijk van model). Perzina vleugels worden uitgerust met een vergelijkbaar kwaliteit Renner mechaniek als Bösendorfer, Steinway & Sons, Seiler en Bechstein.

 

Perzina piano's bij Bol

 

Betaalbare, volledig handgemaakte piano's en vleugels. Toegerust met de nieuwste technologie: Perzina is in prijs/kwaliteit een ongeëvenaarde ervaring. Alle modellen zijn leverbaar in vele kastuitvoeringen.Het toonaangevende Amerikaanse boek, The Piano Book, geschreven door Larry Fine, test jaarlijks alle nieuwe piano's en vleugels en plaatst ze vervolgens in categorieën. Perzina staat hierbij in dezelfde categorie als de bekende kwaliteitsmerken zoals Yamaha, Kawai en Boston. Kom luisteren naar de harmonische kwaliteit qua klank, bouwstijl en prijs.

Perzina vleugel van koningin Wilhelmina, Paleis 't Loo    

UP-112 KOMPACT

 

UP-122 KONSUMAT

 

UP-122 V1 BALMORAL

 

UP-129 KAPITOL

     

 

 

  DL 122 Balmoral   DL 127 Europa   GP 130 Konzert    
         

 

Perzina piano kopen

Bol pianos en vleugels heeft een groot assortiment Perzina piano's op voorraad. Neem eens een kijkje in onze 2500 vierkante meter showroom en bekijk zelf het grootte assortiment. Uw Perzina piano kopen doet u bij Bol piano's en vleugels!  

De materialen, de bron van kwaliteit

Perzina maakt gebruik van de allerbeste kwaliteit Europese materialen, zoals:

  • 1. Zangbodemhout: Oostenrijks kwaliteit sparrenhout.
  • 2. Hamerkoppen: de meeste pianomodellen zijn uitgerust met het mechaniek en de hamerkoppen van Renner en/of Abel.
  • 3. Snaren: Röslau (Duitsland)
  • 4. Stemblok: meerdere lagen beuken, merk Delignit (Duits)
  • 5. De piano's hebben een zwevende convex zangbodem en een kam van fichte (fijnspar hout). Het merendeel van de vleugels wordt standaard uitgerust met een gelijke kwaliteit Renner mechanieken als Bösendorfer, Steinway & Sons, Seiler en Bechstein.
  • 6. Klavier: individueel uit meerdere lagen Linden hout gewogen toetsen.


Hamers en snaren

Perzina gebruikt eersteklas Abel en/of Renner hamers van de hoogst verkrijgbare kwaliteit die door alle beroemde Duitse pianobouwers toegepast worden. De hamers worden afzonderlijk en met de hand op stem gebracht door onze Duitse meestertechnici. De snaren zijn van de Duitse firma Röslau van de hoogste kwaliteit voorgespannen staal en koper. Op het moment dat de hamers de snaren bereiken, ontvouwt zich een volledig gebalanceerd spectrum aan klank en emotie.

Het hout voor de rand van de vleugel gebruikt Perzina verschillende lagen dun hout. Dit komt van over de hele wereld, van Duitsland, Italië, Zwitserland, De Verenigde Staten, Nieuw Zeeland en Canada. Het stemblok, waarin de stempennen gevat zijn, wordt gemaakt bij de Duitse firma Delignit. Hierbij worden talrijke lagen hout diagonaal op elkaar gelijmd om kracht te verkrijgen en scheuren te voorkomen. De brug die voor de overbrenging van energie en klank van de snaren naar de zangbodem zorgt is gemaakt van massief sparrenhout, afgewerkt met een toplaag van hardhout. Vanwege de harde textuur en het lichte gewicht, kan het de heldere en pure klank direct naar de zangbodem overbrengen. De zangbodem is van hetzelfde hout gemaakt.

 

 

De stalen onderdelen

Om een instrument stemvast te maken zijn stalen onderdelen essentieel. Perzina past klassieke vacuüm en/of gezandstraalde ijzeren frames toe die aan de hoogste eisen kunnen voldoen en die afgewerkt worden met een prachtige rosé- of geelgouden kleur. Ieder gezandstraald frame wordt grondig gecontroleerd met betrekking tot kracht en hardheid om de onnoemelijke kracht van de snaren te kunnen houden. Elk frame en iedere kast wordt een tijd ‘tot rust’ gebracht alvorens in productie genomen te kunnen worden. Dit om het materiaal de gelegenheid te geven ‘uit te harden’. Alle Perzina vleugels zijn uitgerust met het Duplex Aliquot Scale systeem, dat de klankkleur helderder en harmonisch meer accuraat maakt. Hetzelfde Duplex Aliquot Scale systeem wordt door alle beroemde pianofabrieken in hun topmerken vleugels gebruikt. Op elke Perzina worden de hoogste kwaliteit Röslau snaren gebruik en andersom gedraaide stempennen van verchroomd nikkel.

Perzina vleugels bij Bol

Perzina Prysm 152

 

Perzina Sylvr 161

 

Perzina Granit 175

 

Perzina Royal 188

     

 

Perzina piano huren

Wilt u uw piano niet direct kopen maar eerst een tijdje huren om te zien en horen of hij echt bij u past? Dit kan bij Bol piano's en vleugels, uw Perzina piano huren doet u bij Bol piano's en vleugels.

     
Christopher Tavernier in concert op de Perzina 187 Royal