C. Bechstein piano

Brochure aanvragen
Ontvang vrijblijvend onze brochure

Brochure aanvragen

Historie C. Bechtein

Sinds 1853 betovert de Bechstein-klank zowel spelers als toehoorders. Grote musici – van Liszt tot Lutoslawski, van Brahms tot Penderecki,van Leonard Bernstein tot Cecil Taylor – hebben altijd al op een Bechstein vertrouwd als medium voor hun muzikale boodschap. Concertprogramma’s en opdrachten van de “Goldenen Bücher” tonen de hechte samenspraak van de kunstenaars met hun ‘Bechstein’ aan. De Bechstein – vertolker van muzikale boodschappen. De grote kunst, musici een betrouwbaar en waardevol ‘gereedschap’ voor hun muziek, hun interpretatie, hun klankvoorstelling te geven, dat was en is het principe van Bechstein. Vleugels en piano’s van de hoogste categorie te vervaardigen, waaraan ook de grootste kunstenaars zich thuis voelen – dat is en blijft de motivatie van Bechstein, van een onvermoeibaar streven naar perfectie. Het is voor een Bechstein een grote eer om door de belangrijkste musici van onze tijd tot klinken te worden gebracht, een hoog en verheven doelstelling in dienst van de muziek op de podia de mensen geluk te bezorgen.

     

C. Bechstein piano's bij Bol

   

C. Bechstein 116 K Millenium

 

C. Bechstein 118 classic

 

C. Bechstein 118 Contur

                    
   

C. Bechstein 124 classic

 

C. Bechstein 124 Elegance

 

C. Bechstein Concert 8

       
     
     

Instrument

 

Bechstein Vario silent-systeem

Naast het handwerk is een deel van de productie volgens de meest moderne technieken geautomatiseerd. De hierdoor ontstane tijdwinst wordt gebruikt voor het individueel afwerken van ieder afzonderlijk instrument. Juist als het om het mechaniek en de toonvorming gaat, werk dat alleen door specialisten kan worden uitgevoerd, is Bechstein een echt ambachtelijk bedrijf. Elk instrument heeft de zelfde intensieve behandeling en dat is duidelijk hoorbaar. Bechstein gebruikt vele natuurlijke materialen. Door de hoge kwaliteitseisen wordt het materiaal op deugdelijkheid getest en geselecteerd. Er wordt niets aan het toeval over gelaten, of het nu gaat om de elasticiteit van het vilt, de soepelheid van het leer of de nerf van het fineer. Ecologische maatstaven spelen ook een rol. Vooral voor de hamerkoppen, die heel belangrijk voor de toonvorming zijn, gelden strenge maatstaven. 

                       

C. Bechstein vleugels bij Bol

C. Bechstein L 167

                   C. Bechstein 234

                   C. Bechstein D 282

                                               

C.Bechstein piano’s en vleugels zijn bij Bol in ruime mate vertegenwoordigd. U vindt zowel nieuwe modellen als occasions.

C. Bechstein piano kopen

Bij Bol piano's en vleugels vindt u een uitgebreid assortiment C. Bechstein piano's. Bol paino's en vleugels is dé winkel om uw C. Bechstein piano te kopen, wij hebben al 40 jaar ervaring als importeur, groothandel en fabrikant van piano’s.

     

Beroemde Bechstein pianisten:

Sviatoslav Richter

Wilhelm Backhaus

Lazer Berman

Duke Ellington

Dave Brubeck

Wibi Sourjadi

           
           

 Vladimir Ashkenazy

 Edwin Fischer

 Leonard Bernstein

 Gorge Bolet

 S. von Eckardstein

 W. Gieseking

           


C. Bechstein piano huren

Bij Bol piano's en vleugels bieden we u de mogelijk om een C. Bechstein piano te huren. De huurperiode is in beginsel 12 maanden. Daarna besluit u om te kopen of het instrument te retourneren. 

     
     
                        

 Documentaire "The love of Bechstein"

 

 Interview met Karl Schulze over Bechstein