Bösendorfer piano

Brochure aanvragen
Ontvang vrijblijvend onze brochure

Brochure aanvragen

Historie Bösendorfer piano

 

 
 

 

In 1828 begon Ignaz Bösendorfer met de fabricage van Piano's en vleugels. De instrumenten werden en worden volledig met de hand gemaakt in Wenen. Al vanaf het begin stond de Bösendorfer bekend om zijn onverwoestbaarheid. Technici zeggen ook wel: "Je hoeft het instrument alleen maar te stemmen".

 

Bösendorfer piano's bij Bol Piano's

 

Bösendorfer 130 CL

                      
                       

   

                                    

Bösendorfer vleugels bij Bol

Bol heeft de grootste eigen collectie Bösendorfer vleugels in Europa. Alle modellen van 170 – 290 cm staan opgesteld en zijn in optimale concert conditie, in meer exemplaren per model.

Bösendorfer 170

Bösendorfer 185

Bösendorfer 200

Bösendorfer 214

                            
       

Bösendorfer 225

Bösendorfer 280

Bösendorfer Imperial 290

 
                     

 

            

 

Instrument

Bösendorfer is misschien wel het meest gerenommeerde en geliefde merk. Dit is het instrument waar Liszt en Oscar Peterson zo lovend over waren en dat Wibi Soerjadi koesterend zijn 'Bösy' noemde. Het merk heeft grote faam onder pianisten en technici. Voor veel pianisten blijven de klankdiepte, de zangrijkheid en de speelaard ongeëvenaard.

Beroemde Bösendorfer pianisten

Andras Schiff

David Helfgott

Tori Amos

Pierre Boulez

Giancarlo Luisi

 

 

Bösendorfer piano kopen

Bent u op zoek naar een Bösendorfer piano? Kom dan naar onze showroom of bekijk ons assortiment. Een Bösendorfer piano kopen doe je bij Bol piano's en vleugels.

Bösendorfer piano huren

Een Bösendorfer piano huren kan bij Bol piano's en vleugels. U kiest het instrument wat aansluit op uw wensen. Wij hebben het grootste assortiment van Europa!

Brian Kemble, directeur Bösendorfer