Steinway & Sons - Z-116

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

€ 14.990,00
Huurprijs per maand € 0,00
Merk 
Steinway en sons  
Model 
Z-116 
Kleur uitvoering 
Zwart hoogglans 
Voorraad
OF

Beschrijving

Deze gereviseerde Steinway & Sons piano komt uit 1985 en biedt de bekende en vooral beroemde Steinway klank.

Steinway & Sons

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

 

Details

Extra informatie

Klantenbeoordelingen


 
 • STEINWAY & SONS

   

  Het merk Steinway behoeft nauwelijks introductie en is zonder twijfel het beroemdste pianomerk ter wereld en staat in de rangorde van pianomerken onbetwist op een eerste plaats. Steinway heeft twee fabrieken: één in Duitsland (waar de familie, die toen nog Steinweg heette, vandaan komt) en één in Amerika, waar in 1853 Steinway & Sons werd opgericht. 

   De krachtige toon die zo kenmerend is voor het merk Steinway is uitermate geschikt voor concerten en studioopnamen en valt in de smaak bij vele beroemdheden, zoals bijvoorbeeld Vladimir Horowitz, Arthur Rubinstein, Alfred Brendel, Emil Gilels en nog vele anderen.

  Steinway patenteerde diverse technische vernieuwingen, zoals de ontwikkelingen aan het gietijzeren frame, het sostenutopedaal (middelste pedaal op een vleugel) en het duplex scale system. Bij het duplex scale systeem worden de delen van de snaar achter de kam niet afgedempt door vilt, waardoor extra boventonen ontstaan.

  Steinway instrumenten zijn over het algemeen zeer kostbaar en behoren tot het topsegment van de pianomarkt. De fabricage van de instrumenten is puur handwerk en de materialen die hier voor worden gebruikt zijn van zeer hoogwaardige kwaliteit. Tegenwoordig laat Steinway ook onder de merken Essex (komt uit de fabriek van Pearl River in China) en Boston (komt uit de Kawai fabriek in Japan) piano's bouwen in het meer betaalbare segment.

 • Model Z-116
  Serienummer z-116-494648
  Merk Steinway en Sons
  Kleur uitvoering Zwart hoogglans
  Vestiging Veenendaal

 • Schrijf uw eigen beoordeling

  U bekijkt het product: Steinway & Sons

  Hoe waardeert u dit product?*
    1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
  Kwaliteit
  Prijs
  Eigenschappen