Het voordeel van piano spelen voor kinderen

VOOR OUDERS DIE HET GROTERE BELANG VAN AKOESTICH PIANO SPELEN (mogelijk) NOG NIET KENNEN.

Voor een kind en voor elk mens is pianospelen niet alleen leuk, maar voor het volop ontwikkelen van de jonge hersenen van een kind van onschatbare waarde.
1. Bij piano spelen verruimt zich de hersencapaciteit namelijk met vele miljoenen kruislingse verbindingen die worden aangemaakt .
2. tussen hoog en laag (hoge tonen en lage tonen, die op de bladmuziek verticaal worden gelezen, maar horizontaal op het klavier (linker toetsen = klanken omlaag laag, rechter toetsen klanken omhoog)
3. het ongemerkt gevoelsmatig definiëren tussen de klanken die we horen en de noten die we spelen.
4. Het bevordert tegen mogelijk dyslectische aanleg om deze te voorkomen of te verminderen.
5. Het uitdrukken van emoties zonder taal.
6. De akoestische klanken van een piano vervelen het lichaam nooit omdat zij aansluit op de natuurlijk bouw van ons lichaam en de natuurmaterialen/klanken waaruit lichaam en piano zijn opgebouwd, namelijk een ononderbroken energie cirkel , die bij digitale E-piano’s door het lichaam anders binnen korte tijd als onderbroken/verveeld wordt ervaren. (digitaal geluid zijn klank-foto’s en geen ononderbroken geheel)
7. Een meubel van eeuwigheidswaarde, klassiek of modern.
8. Tegenwoordig voor studiedoeleinden of de buren ook uit te rusten met een zgn. silent systeem en koptelefoon voor de late uurtjes.
9. Kinderen die piano spelen hebben doorgaans 50% betere schoolresultaten aangezien hun hersencapaciteit exponentieel is toegenomen, juist omdat op jonge leeftijd de hersenen nog zo flexibel blijken om spelenderwijs te leren, alles wat op eigen kracht zo mooi gaat klinken.



Immers, houden we niet gewoon het allermeest van onze eigen kinderen geschoold op goede leest ?

Het is uw allerbeste duurzame investering in uw kind die u zich ooit hebt laten toevallen.

Frans Bauer op piano bol